Vissza

10 ötlet, amivel a terhesség ideje alatt is jól szórakozhatsz

A terhes kismamák általában tisztában vannak azokkal a “kötelező” dolgokkal, amikre a terhesség ideje alatt fontos figyelniük. Megfelelő vitaminok bevitele, kellő mennyiségű víz elfogyasztása, pihenés, stressz kerülése, stb. De mi hiányzik ebből? Hát a szórakozás! Összegyűjtöttünk pár tevékenységet, amivel a terhesség ideje alatt is nagyon jól lehet szórakozni.

 

Készíts henna festést a hasadra

Mehetsz profihoz, megkérhetsz egy ügyes barátot, vagy készítheted magad is. Bárki is készíti, a henna nagyon jól fog mutatni a hasadon. Ha nincs saját ötleted, akkor számtalan példát találhatsz a neten. Arra azonban mindenképp figyelj, hogy az anyag, amit használsz, az ólommentes legyen.

Fess a hasadra és fotózd le

Vásárolj testfestésre alkalmas festéket, és engedd szabadon a fantáziád! A kerek pocakod sok mindenre hasonlíthat, lehet akár egy dinnye vagy maga a Hold. Ha készen vagy a művel, akkor kérd meg a kedvesed vagy egy barátod, hogy fotózza le. Az évek múlásával vicces lesz visszanézni a képeket.

Táncolj

Válaszd ki a kedvenc zenéidet, tekerd fel a hangerőt, és indulhat a tánc. Teljesen mindegy, hogy otthon a nappaliban vagy a kertben állsz neki táncolni, az a lényeg, hogy kikapcsolódj kicsit, és élvezd, amit csinálsz.

Készíts listát

Sokan, ahogy felnőnek, elfelejtik, hogy mitől tudtak igazán kikapcsolni, vagy, hogy mit szeretnek igazán csinálni az életben. Gondolkozz el, hogy mi tesz igazán boldoggá, és készíts róla listát. Ez a lista jól fog jönni a terhesség alatt is. Nem az a lényeg, hogy a listán extra költséges vagy nagyon különleges dolgok szerepeljenek, néha a legegyszerűbb dolgok okozzák a legnagyobb örömöt. Például egy jó beszélgetés egy régi baráttal, vagy az egyik kedvenc film újranézése.

Beszélj a pocaklakóhoz

Lehet, hogy furán hangzik, de nagyon jó hatással tud lenni, ha már azelőtt elkezdenétek ismerkedni a picivel, mielőtt megszületne. Beszélj hozzá. Kérdezd meg tőle, amire kíváncsi vagy, és még az is lehet, hogy a választ a fejedben fogod hallani. Akárhogy is, a korai kötődés így sokkal könnyebben kialakulhat kettőtök között.

Kertészkedj

Nem kell semmi nagy dologra gondolni, nem az a lényeg, hogy megterhelő munkákat végezz. Ültess el egy-két kisebb virágot vagy fűszernövényt cserépbe, és nézd, ahogy növekszenek, vagy ha kicsit nagyobb munkára vágysz, akkor tedd rendbe a teraszon a virágosládákat. A lényeg, hogy jól érezd magad és szórakoztasson, amit csinálsz.

Rendezd be a gyerekszobát

A pici szobájának kialakítása rendkívül jó móka lehet. Készíts tervet, válaszd ki a kedvenc színeidet és fesd ki a szobát. A dekoráláshoz számos matricát lehet már vásárolni, de ha jó a kézügyességed, akkor magad is felfestheted a számodra kedves mesefigurákat a falra. Amennyiben kapható rá, akkor a párodat is vond be a munkába, a közös élmények sokkal meghatározóbbak.

Kirándulj

Ha csak egy napra tudsz elmenni a környéken valahova, akkor menj, amilyen gyakran csak tudsz. Amennyiben pedig hosszabb útra is van lehetőséged, akkor az külön nyeremény. Bármelyik opció áll fenn, készíts egy listát, hogy merre mennél szívesen. Sétálj a folyóparton vagy a közeli erdőben, hajókázz a Dunán, esetleg látogass meg egy messzebb élő rokont vagy barátot.  

Valósítsd meg egy álmod

Mindig is el akartál végezni egy tanfolyamot, amire a munkád miatt nem volt lehetőséged. Vagy elmerülnél a meditáció és a jóga világában? Most itt az ideje, hogy magaddal is foglalkozz egy kicsit.

Randizz a pároddal

Egy csodálatos időszak kezdődik az életetekben, amikor megszületik a pici, de az is igaz, hogy ez az utolsó pár hónap, amíg ketten vagytok, így használjátok ki, és töltsetek minél több időt tényleg kettesben. Csináljátok azt, amit szerettek, menjetek moziba vagy színházba, vacsorázzatok gyertyafénynél, vagy csak simán beszélgessetek a kanapén.

 

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top