Vissza

5 dolog, hogy környezetbarát szülő légy

Neked is fontos a zöld szemlélet? Nem is annyira nehéz egy kicsit jobban odafigyelni a környezeted védelmére. Összegyűjtöttünk számodra 10 dolgot, amivel akkor is nagyban hozzájárulhatsz a természet védelméhez, ha kisbabád született.

 

1. Ha tudod, szoptatással tápláld a gyermeked

A szoptatás alapjaiban véve környezetbarát, hiszen a táplálás során nem keletkezik szemét, továbbá nem kell mosószert és vizet használni az eszközök tisztításához, mint a cumis verziónál.

2. Használj anyag, vagy környezetbarát pelenkát

A mosható anyagpelenka több szempontból is okos választás. Egyes felmérések szerint az elterjedtebb eldobható pelenkák az összes hulladék mintegy 30 százalékát teszik ki, továbbá tele vannak a természet és egyes esetekben a baba számára is mérgező anyagokkal. Amennyiben az anyagpelenka valamilyen okból nem jó megoldás számodra, akkor is érdemes olyan gyártót termékét választani, aki természetes anyagokat használ a pelenkához, úgynevezett ökópelenkát gyárt.

3. Válassz fából és anyagból készült játékokat

Néhány műanyag játékban továbbra is megtalálható az élő szervezetre káros biszfenol-A, azaz a BPA, ami már alacsony hő esetén is ki tud oldódni a műanyag tárgyakból, így könnyedén a szervezetbe kerülhet. Ezért lehet jó választás az olyan játékok választása, amik fából vagy textilből készültek. Természetesen ezeknél is érdemes szem előtt tartani, hogy a festékek, amikkel megfestik, ne legyenek mérgezőek.

4. Használj zöld tisztítószereket

Az otthon összeállított tisztítószerek olcsók, egyszerűen elkészíthetőek és természetesen környezetbarátok – persze, ha megfelelő összetevőkből készíted. Ha kipróbálnád, akkor a neten rengeteg különféle receptet találsz, érdemes böngészni egy kicsit. Az is lehet, hogy az otthoni elkészítés nem a Te irányod, ebben az esetben is számos gyártó készít olyan terméket, ami természetes összetevőkből áll.

5. Készítsd el magad a bébiételt

A boltban kapható kisüveges bébiételek nagyon kényelmesek beszerzés és tárolás szempontból, azonban mindamellett, hogy drágák, még a pici üvegek sok hulladékot is termelnek. A bébiétel otthoni elkészítése több szempontból is jó ötlet lehet: tudod, hogy mi kerül bele, és ha elmosható edényben tárolod, akkor nem keletkezik felesleges hulladék.

 

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top