Vissza

6 dolog, ami biztosan megtörténik Veled a kórházi szülés után

Ha megérkezett hozzátok a kisbabátok és nagyjából-egészében oké vagy, akkor a következő események várhatók a kórházban:

  1. Legkevesebb 3 napig ott kell maradnotok a kórházi protokoll szerint. Ez idő alatt kiderülne, ha bármi rendellenesség, vagy probléma merülne fel Veletek. De többnyire rendben mennek a dolgok.
  2. Az első két órában még figyelik, hogy jól vagy-e, milyen a vérnyomásod, lázas leszel-e. Mindez már a szülőszobán kívül, a kórteremben esedékes. A babádat is megfigyelik ezen idő alatt, hogy jól alkalmazkodik-e a külvilághoz.
  3. A kórházi védőnő megmutatja, hogyan szoptasd a babádat és segít megtalálni milyen pozícióban szoptathatod kényelmesen, mert ez nem mindig jön magától. Már Lux Elvira is leírta, nem születünk anyának, hanem azzá válunk. Persze vannak kivételek.
  4. A babafürdetést és pelenkázást is segítenek begyakorolni – előbbit nem kell túlzásba vinni! A csecsemők bőre nagyon érzékeny, nem szükséges lesúrolni a bőrön lévő védőréteget minden egyes nap. A pelenkázásnak azonban vannak trükkjei! Figyelj oda, különben hol itt folyik ki, hol ott. A köldökcsonk ápolását is a kórházban sajátítod el.
  5. Babádon hazaengedés előtt pár fontos szűrővizsgálatot is elvégeznek (pl. PKU szűrés, hallás vizsgálat, neurológiai vizsgálatok, stb.), valamint megkapja élete első védőoltását is a BCG-t, ami a tbc ellen védi majd meg.
  6. A varratokat, ha vannak, általában kiszedik a hazaindulás előtt. Császármetszés esetén más a helyzet, akkor 10 napnak biztosan el kell telnie a varratok eltávolítása előtt.

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top