Vissza

Ezeket szerezd be otthonra, mielőtt jönne a baba!

Mindjárt kibújik a baba? Akkor a következő dolgokra biztosan szükséged lesz otthon, amikor hazaviszed a gyermekedet. Mindenképp ajánlott még azelőtt beszerezni ezeket az eszközöket mielőtt még megszületne a pici.

Mellszívó

Ha úgy tervezed, hogy szoptatással fogod táplálni a babádat, akkor a mellszívó nagy segítségedre lesz majd. Különösen akkor, amikor szeretnél egy picit pihenni, és a mellszívóval lefejt tejjel a párod is meg tudja etetni a babátokat. Többféle kialakítású és működésű szerkezet létezik: alapvetően megkülönböztetünk manuális, vagyis kézzel pumpálható, és elektromos fajtát. Létezik továbbá kisebb, valamint nagyobb mellmérethez passzoló, illetve két szívófejes verzió is. Vásárlás előtt érdemes jobban körbenézni, hogy a számodra lehető legkényelmesebb verziót válaszd.

Vizesüveg és gyümölcsök

Nemcsak a terhesség alatt, hanem utána is nagyon fontos lesz a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, főleg, ha szoptatással szeretnéd táplálni a gyermekedet. Mindenképp gondolkozz előre, hogy mely a leghatásosabb és legjobb módszer számodra a megfelelő vízbevitelhez. Amennyiben nem vagy egy nagy vízfogyasztó, akkor vélhetően hamar unalmassá válik majd a sok víz, így feldobhatod némi friss gyümölccsel.

Újszülött pelenka

Attól függetlenül, hogy az eldobható vagy az anyag pelenkákat részesíted előnyben, mindenképp jól fog jönni, ha az első pár napban lesz otthon elég pelenka a picinek. Nem érdemes előre túl nagy mennyiséget bevásárolni újszülött pelenkákból, csak abban az esetben, ha biztos vagy benne, hogy a babád egészen pici lesz.

Kiságy

Még ha úgy is tervezed, hogy együtt alszotok majd, a babának akkor is szükséges lesz egy saját ágyra. A következő néhány dolgot érdemes megfontolni mielőtt kiválasztod a fekhelyét. A bölcsők szépen mutatnak, de hamar kinövik a picik. Amennyiben lehetőséged van rá, akkor ne válassz használt bölcsőt vagy kiságyat, mert az új termékeknél a gyártók mindig ügyelnek a folyamatosan változó biztonsági előírásokra is. Amikor kiságyat vásárolsz, akkor mindenképp figyelj arra is, hogy megfelelő méretű matracot és lepedőt válassz hozzá.

Babaruha

A babaruhák méretezésére több változat is létezik, és ezek jelentősen eltérnek egymástól. Létezik simán testmagasság alapú, továbbá életkor és súly, valamint életkor és testmagasság szerinti méretezés is. Ami nagyon fontos, hogy megfelelő méretű ruhát válassz, tehát ne legyen túl nagy vagy kicsi a ruha a babára, mert mind a kettő zavarhatja a mozgásban.

+1 Ajándék a tesótól

Ha az újszülött babád nem az első gyermeked, akkor az ő érkezése nagy változást jelent majd a család életében. Annak érdekében, hogy a nagyobb gyermeked könnyebben elfogadja az “új családtagot” érdemes egy ajándékkal meglepned, és azt mondani neki, hogy ez egy ajándék a kistesótól. Sokat segíthet, ha már ismeretlenül is jó érzést és boldogságot társít a tesóhoz.

 

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top