Vissza

A magzatvíz folyik-e, vagy valami másról van szó? – 3 tipp a felismerésre

Már a harmadik trimeszter vége felé jársz, belül már nagyon mocorog a „jövő reménysége”, cipőt felhúzni már-már artistamutatvány, vagy éppenséggel lehetetlen küldetés. Enni jó, vagy épp rettenetes, állapot- és személyiségfüggő. Minden esetre van program, az biztos.

Az utolsó napokban már a mosdóban is sűrűn kell megfordulnod, közben azért figyeled, nehogy a magzatvíz szivárogjon, vagy folyjon el – ami komolyabb esemény.  Utóbbi sokkal nagyobb mennyiség szokott lenni, kb. egy liter, és hirtelen jön, szóval összetéveszthetetlen azoknak is, akik első gyermeküket várják. Ebben az esetben indulni kell a kórházba vagy jöjjön a szülésznő sietve, mert a baba jelez: jönne.

Ha nem a fent leírtak a jellemzők, akkor viszont másról van szó.

1.       Némi váladék alapból távozik a hüvelyből, de ha ez megváltozik pl. sárgás, nyúlósabb, sűrűbb állagú, akkor biztosan nem magzatvízről van szó. Másra kell gyanakodni. Legjobb, ha orvosoddal konzultálsz mi a teendő.

2.       Ha vizelet-visszatartási problémából fakadó cseppek jelennek meg a bugyin, azt egyrészt érzed, hisz leginkább a nyomás miatt fordulhat elő az ilyesmi. Másrészt pedig teljesen eltérő az illata, a vizelet szaga szúrós és erőteljes, ráadásul a színe is kicsit sárgásabb, valamint máshonnan is ered.

3.       Amennyiben magzatvíz-kinézetű nedvességet vélsz felfedezni pamutból készült alsóneműdön, azaz átlátszó, édeskés illatú és híg, vizes hatású a folyadék, akkor lehetséges a szivárgás. Előfordulhat, hogy megrepedt a magzatburok egy kisebb területen, de ilyen legfőképp a terhesség vége felé, az utolsó 2-3 hónapban jelentkezhet. Ez esetben tárcsázd a nőgyógyászod számát, és egyeztessetek a tennivalókat illetően.

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top