Vissza

Kikapcsolódás őszi kismamáknak!

A hidegebb évszak beköszöntével sajnos el kell hagynunk a könnyű nyári ruhácskákat és lassan a fűtést is fel kell csavarnunk. De azért még sokszor süt a nap, főleg idén, és a sárguló, vöröslő leveleknél nincs is szebb látvány. Nem éri meg tehát egész nap otthon kuksolnunk, hiszen az évnek ebben a szakaszában is számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk. Lássunk néhányat!

Kismama programok

Örökítsd meg a pillanatot!

A várandósság 9 hónapja csodálatos egy kismama életében, minden perc egy új élményt hordoz magában. Örökítsd meg ezeket az örömteli mozzanatokat, hiszen az ősz sárgás-pirosas színeinél keresve sem találhatnál festőibb hátteret! A délelőtt folyamán még sokszor süt a nap, érdemes ilyenkor ellátogatni a kiválasztott helyszínre. Hívd el a párodat vagy egy barátnődet, vigyetek fényképezőgépet, pokrócot, esetleg egy kis dekorációt, némi finomságot és készítsetek egy hangulatos őszi fotósorozatot. Ezeket a pillanatokat már semmi sem hozza vissza 🙂

Mozogj a szabadban

A várandósság alatt se mondjuk le a rendszeres mozgásról. Attól függően, hogy a terhesség hányadik hetében járunk elmehetünk úszni, pilates vagy jóga órára, de a legjobb, ha az utolsó napsugarakat kihasználva a szabadban is végezhető mozgásformát választunk. Kocogjunk a közeli parkban, vagy csak sétáljunk egy nagyot. Így akár a napi kutya sétáltatást is letudhatjuk ezzel egy időben. Az oxigéndús levegő és a napfény nyújtotta D-vitamin testünkre és lelkünkre egyaránt pozitívan hat.

Találj egy új hobbit!

Ha már hűvösebbre vált az idő és szívesebben maradsz otthon, akkor ez kiváló időpont lehet arra, hogy belekezdj valami újba! Régóta szeretnél megtanulni kötni? Érdekel a Photoshop? Esetleg kipróbálnál valami új mozgás formát? Vágj bele most! Legyen szó festésről, jogáról vagy bűvészmutatványokról, most lehet elég időd arra, hogy kipróbáld magad egy új területen.

Csemegézz az ősz ízeiből

Az új évszak új szezonális zöldségek, gyümölcsök beérésével is kecsegtet. Az alma, a cékla, a sütőtök, a körte nem csak finomak, de számos olyan vitamint és ásványianyagot tartalmaznak, amire a kismamáknak kiemelten szükségük van a várandósság alatt. Látogass el a legközelebbi piacra, gyűjts össze néhány új receptet és főzz egy őszi menüt, vagy készíts el egy új süteményt.

Újítsd meg a ruhatárad

Az ősz sokszor csalóka tud lenni – reggel hűvös van, napközben melegebb estére pedig megint szükségünk lesz kabátra. Érdemes rétegesen öltözködni, így mindig komfortosan érezhetjük magunkat a választott szettünkben. Manapság már nagyon csinos és változatos kollekciókból csemegézhetnek a kismamák is, szerezz be néhány praktikus aláöltözőt, egyszerűbb trikót, pólót és néhány univerzális pulóvert, így sosem érhet meglepetés.

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top