Vissza

Várandósan a strandon

Rengeteg szakcikket, véleményt, tanácsot és rémhírt is olvashatsz ma már a neten különböző oldalakon arról, szabad-e, hol és hogyan várandósan strandolni. Mielőtt teljesen összezavarodnál, olvasd el cikkünket.

Alapból is nehezen viselhető a kánikula, melyet könnyebb élvezni vízparton és fürdőruhában. Ahogy mindig, ebben az esetben is választhatod az arany középutat. Hogy hol is található ez pontosan? Nézzük!

Várandós strandolás

  1. Nyugodtan viselj bikinit, csak ne szorítson sehol, azaz legyen praktikus és kényelmes. Ha kijöttél a vízből, teríts egy vékony anyagot a hasadra. Azonban ha az egyrészes fürdőruhákat kedveled, akkor sem kell lemondanod arról, hogy tankini fazont válassz, mert különösen kényelmes, de ha kijössz a fürdőzés után a partra, cseréld át egy száraz verzióra.
  2. Fenti állításból kiderül, hogy igen, mehetsz vízbe, ha zárt a méhszáj, csak nézz utána, hogy kellően tiszta legyen a közeg. Amit kerülj: gyógyvizek, forró fürdők, túlságosan hideg vizű medencék. Ezekre nagyon figyelj, mert a nem megfelelő hőmérsékletű vízben való fürdés akár vetéléshez is vezethet.
  3. Használj kalapot!
  4. Picit napozhatsz, de az idő nagyobb részét inkább árnyékban töltsd el.
  5. Gondoskodj a kellő vízivásról.
  6. Szerezz be egy olyan napozóágyat, de leginkább -széket, amiről a lehető legkönnyebb felállni és kényelmesen tartja a derekad, hátad. A törölközőn ülés egy darabig működhet, de aztán kényelmetlenné válik, valamint felpattanni sem oly egyszerű a földről, mint ahogyan azt megszoktuk alapesetben.

Kockázata a strandolásnak csak akkor van, ha túlzásokba esel.

  • Bányatóba, szennyezett vízbe a fertőzések lehetősége miatt ne menj!
  • Ne maradj órákig a napon!
  • Ne ülj órákat a vizes fürdőruciban.

Egyszerűen figyelj magadra, hallgass az érzéseidre. Amint valami nem esik jól, ne erőltesd!

Hasonló tanácsok:

Vissza
To Top