DR. CZEIZEL MULTIVITAMIN VÁRANDÓSSÁG 1.

a terhességet megelőző időszakra, valamint a várandósság 12. hetének végéig

Készülődsz.. Valami szép lassan átalakul benned. Gyakrabban nézegetsz babás képeket, szívesebben vigyázol a barátnőd kisfiára, a terhességről és a szülésről olvasgatsz és már nem is tűnik annyira hihetetlennek, hogy egyszer neked is lesz gyermeked. Talán még nem tudatosan, de készülődsz. Telnek a hetek, és már meg is fogalmazod, hogy babát szeretnél. A lelked már készülődik, és ezzel párhuzamosan a szervezetedet is érdemes felkészítened a változásra. Mert az anyaság a babatervezéssel elkezdődik…

Döntöttél. Szeretnél felelősséget vállalni egy másik emberi lényért, aki majd óriási boldogságot hoz a mindennapokba. Biztos lehetsz abban, hogy egy felejthetetlen utazás vár rád, melynek első állomása, hogy szervezetedet is felkészíted a baba egészséges fogantatására. Ebben lehet segítségedre az új Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 étrend-kiegészítő filmtabletta, amely a benne található folsavval, vassal, jóddal és vitaminokkal támogatja szervezetedet a baba tervezésétől kezdve egészen a várandósság 12. hetéig.

Megújultunk! Több törődés egyetlen dobozban! (4)

Az egészséges, vitamindús és változatos táplálkozás fontosságáról sokat hallhatunk, aki pedig babát tervez vagy már várja, valószínűleg találkozott a B11-vitaminnal is, amit - szinonimaként használva - folsavnak vagy folátnak is neveznek. A kettő közti különbség az, hogy a folát természetes, biológiailag aktív B11 forma, míg a folsav szintetikus, mesterségesen előállított B11-vitamin.

A folát elnevezés a latin „follium”, levél szóból ered, mert elsősorban leveles zöldségekben (spenót, brokkoli, fejes káposzta, fodros kel) található meg, de egy sor gyümölcs – főleg citrusfélék - fogyasztásával is hozzájuthatunk, legalábbis egy bizonyos mennyiséghez. Hogy ezt egy példával szemléltessük: napi 14-15 tányér spenótot kellene elfogyasztanod ahhoz, hogy fedezd szervezeted folát szükségletét, ami 200 μg mennyiségnek felel meg. (5) Ugye, hogy mekkora kihívás ennek eleget tenni? Jó hír, hogy folsavat tartalmazó vitaminokkal, így a Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtablettával ez könnyebben lehetséges.

A folát szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében és szerepet játszik a sejtosztódásban is. Az alacsony anyai folát szint a fejlődő magzatnál a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának kockázati tényezője, de jó hír, hogy kiegészítő folsav-bevitellel az anyai folát szint növelhető. (6)

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 filmtabletta 800 µg folsavat tartalmaz, amely az ajánlott napi minimum érték 400% - a.

Ráadásul a folsav az új összetételben 400 µg EXTRAfolate-S (7) (kalcium-L-metilfolát) tartalmat jelent. Az EXTRAfolate-S® olyan biológiailag aktív folát forma, amely a szervezet számára közvetlenül hasznosítható.

A napi 800 µg folsav és a - multivitaminban szintén megtalálható - B2, B6 és B12 vitaminkomplex együttese a fejlődési rendellenességek kialakulásának kockázatát csökkenti.

Ezt a hatást Dr. Czeizel Endre klinikai vizsgálattal támasztotta alá. (8)

A kutatást követő években először az USA-ban, majd Kanadában és számos más országban folsavval kezdték dúsítani a lisztet, és ezt a gyakorlatot most is folytatják. A kutatás másik pozitív következménye az, hogy egyre több folsavval kiegészített kismamáknak készülő vitamin került forgalomba jellemzően Dr. Czeizel Endre genetikus professzor klinikai következtetéseit felhasználva.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) állásfoglalása alapján a babaváró vitaminokkal a fejlődési rendellenességek 1/3-a (a szívfejlődési rendellenességek 50%-a, a vese rendellenességek 40%-a, a végtagrendellenességek 25%-a) kivédhető. (9)

Keresse a patikákban!

A filmtabletta vas(II)-fumarátot tartalmaz, amely szerves kötésű, természetes vas formátum. A készítményben ráadásul nincs olyan vitamin vagy nyomelem, amely a vas felszívódását nehezítené vagy akadályozná (pl. réz, cink, mangán, foszfor), ugyanakkor tartalmaz felszívódást segítő C-vitamint. (10)

A vas szerepe sokrétű: hozzájárul a normál vörösvérsejt és a hemoglobin-képződéshez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az immunrendszer normál működéséhez, a normál szellemi működés fenntartásához. Részt vesz a normál oxigénszállításban és energiatermelő anyagcsere folyamatokban, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban is.

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 tablettában megtalálható 6,73 mg vas a napi szükséglet közel felét biztosítja (lásd összetétel táblázat, NRV).

A Dr. Czeizel Multivitamin Várandósság 1 (a termékcsalád többi tagjához hasonlóan) glutén-, laktóz- és cukormentes filmtabletta. Ezeket az állításokat laboratóriumi vizsgálatokkal támasztottuk alá.

A filmtabletta laktóz és glutén analitikai vizsgálatát a Wessling Magyarország Kft. Laboratóriuma, a tápérték összetételét – amelyből a cukormentesség bebizonyosodott - pedig az ÉMI-TÜV SÜD Kft. végezte el, amelyről hivatalos jegyzőkönyveket állítottak ki számunkra. Mindkét cég komoly múlttal, hagyományokkal és tapasztalattal rendelkező, elismert szervezet az élelmiszerek és étrend-kiegészítők analitikai vizsgálati területén.

A Dr. Czeizel Multivitamin családot a BioCo Magyarország Kft. gyártja a legszigorúbb GMP irányelveknek, valamint az MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány (élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer) követelményeinek megfelelően.

Az újdonságok mellett megőriztük az értékeket és a megszokott összetevőket a készítményben, hogy továbbra is

  • támogassuk a tudatos felkészülést az anyaságra már a baba tervezésének időszakában is,
  • a célzott összetétel igazodjon az időszakra jellemző szükségletekhez,
  • rendelkezzen a klinikai vizsgálatokra alapozott fejlődési rendellenességeket kivédő hatással,

amelyeket 50 év tudományos tapasztalataival a magyar orvos-genetikus professzor, Dr. Czeizel Endre állított össze a magyar édesanyák és a babák számára. A készítmények összeállítása során a magyar várandósok táplálkozásból fakadó vitamin ellátottsága is fontos szempont volt. (11)

Ezért tartalmaz a készítmény magas B-vitamin komplex és D3-vitamin mennyiséget (lásd összetétel táblázat NRV% értékei), valamint vasat, jódot, C-vitamint és E-vitamint, amelyekről fontos tudni, hogy kizárólag egymás felszívódását segítő összetevők.

A Dr. Czeizel multivitaminok továbbra is nagy mennyiségben tartalmaznak D3-vitamint (1000 NE, az ajánlott napi bevitel 500%-a), amelyről fontos tudni, hogy szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

Napfény hatására a szervezetünkben képződik ugyan D3-vitamin, de az őszi-téli időszakban nem biztos, hogy elegendő mennyiségben. Ráadásul még vitamindús táplálkozással is nehezen biztosítható a napi szükséglet, ezért a szakemberek állásfoglalása szerint

az ideális D-vitamin szint elérése már a tervezett fogamzás előtt is fontos. Fenntartása a fogantatás után pedig nélkülözhetetlen a baba fejlődésében, így a várandósság alatt a napi megfelelő D-vitamin szintre oda kell figyelni. (12)

A filmtabletták méretét csökkentettük, hogy a kismamák könnyebben le tudják nyelni. Ha mégis nehézséget okozna, a perforálás mentén kettétörhető.

Termék információk

folsavval, vassal, jóddal és vitaminokkal támogatja szervezetedet a baba tervezésétől kezdve egészen a várandósság 12. hetéig. Egy doboz egy havi adagot, azaz 30 tablettát tartalmaz, amit két, úgynevezett bliszter levélbe csomagoltunk. A bliszetereken is megtalálható a név, a gyártási szám, és a lejárati idő is.

Hol vásárolhatok?

Adagolás

Naponta 1 db tablettát bőséges folyadékkal nyelj le!